Spar Penge og miljøet med 20 % Rabat

Bivokslærred

Spar på penge og miljø med Bivokslærreder fra Birkegården’s Sæberi.
Vi giver bl.a. 20% Rabat på alle vores bivokslærreder på www.birkegaardenssaeberi.dk.
 
I videoen på vores facebook side viser Idamarie og jeg hvordan vi bruger bivokslærred str 24×24 til at pakke en ananas ind.
 

Spar på emballagen

Hvis du ønsker at nedbringe forbrugen af engangsemballage i køkkenet, så erstat plastikposer, alufolie og husholdningsfilm med bivokslærreder. Bivokslærreder kan bruges igen og igen ca 50-60 gange. Når Bivokslærrederne er slidt op, kan de blot klippes i stykker og komposteres.
Få 20% Rabat på dit næste køb af Bivokslærreder med koden “ananasvideo” på www.birkegårdenssaeberi.dk
 
Mvh Christina
Birkegården’s Sæberi

Bivokslærred
Sæbespåner fra Birkegården's Sæberi

Vi elsker at gøre vores kunder glade – helt uden Hokus Pokus

Vi vil lige dele en dejlig e-mail, fra en glad kunde, der kom ind i vores indbakke i går.

Hej.

Jeg har idag fået hentet min pakke fra jer – der i blandt en lille pose med sæbespåner. Sikke et lækkert produkt. Mine fødder er nærmest genfødt efter 12 timer i mine sygehustræsko. Og efter at være smurt med bivokscremen så er både fødder og resten af mig klar til endnu en dag imorgen.
Jeg er vild med de produkter som jeg har prøvet indtil nu. Skønt med produkter uden hokus pokus som samtidig er til at betale.

 

Vi er meget taknemmelige for at få jeres gode historier om vores produkter, brugt i hverdagen. Vi gør vores bedste for at producere ærlige rene produkter til brug i dagligdagen af hele familien.

Her finder du vores sæbespåner og vores bivokscreme.

Værtindegave

Sæbens historie – Sæbesydning er et gammelt håndværk

Sæbesydning er et gammelt håndværk

Sæbens historie fører os mindst 2000 år tilbage i tiden. Ifølge Illustreret Videnskab  blevsæben skriftligt omtalt af en romersk historiker, der døde tilbage i år 79 e.Kr. Historikere og arkæologer mener dog at sæben kan være over dobbelt så gammel, da man har fundet indskriptioner på lerkrukker der tyder på at forsæbning af fedt med askelud var kendt i år 2800 f.Kr. Det gør sæbesydningen til et håndværk der er ca 5000 år gammelt.

Den gamle grundfremstiling

Sæbens grundfremstilling er ikke ændret synderligt igennem sæbens historie. Helt grundlæggende opstår sæbe når fedt koges sammen med en alkalisk opløsning. Praktisk har man anvendt askelud og dyrefedt. Askelud opstår når aske blandes med vand, asken filterers fra den vandige opløsning, som er askelud, en stærk alkalisk væske. Herefter koges fedt sammen med luden. Resultatet er en fast sæbe, der nu kan anvendes til at vaske kroppen og beklædningsgendstande.

Sæben var kun for de rige

I det 7. århundrede var sæben et etableret erhverv flere steder i Europa. På denne tid i sæbens historie var sæben en luksus vare. Sæbesyderierne producerede et luksusprodukt til den rige del af befolkningen. De almindelige mennesker, der ikke havde råd til sæbe måtte fortsat klare sig med vand. Forbrugen af sæbe afspejlede velstanden i samfundet, i det 19. århundrede blev følgende udtalt: “den mængde sæbe en nation forbruger, giver et godt billede af nationens velstand og civilisation”.

Sæben blev allemandseje

I 1800-tallet blev sæben fabriks fremstillet, hvilket gjorde sæben tilgængelig for resten af befolkningen. Sæben blev nu et hverdags produkt, som sikrede folkets hygiejne og derved også sundheden.  Fabriksfremstillingen forgår ca på følgende måde:

Sæbefremstillingen består af 3 faser. Den første er forsæbning, hvilket er en kemisk reaktion mellem forskellige olier eller fedtstoffer og en base. Derved opstår der en blanding af sæbe og glycerin som indeholder omkring 30 procent vand. De fleste moderne sæbeproducenter bruger computerstyrede forsæbningssystemer. Anden fase er tørring, hvor man ved hjælp af varme-, vakuum- og spraytørring omdanner den rene sæbe til små kugler der kun indeholder omkring 12 procent vand. Den tredje og sidste fase er færdiggørelsen. Kuglerne blandes med parfume, farve og andre tilsætningsstoffer der vil gøre sæben særegen og velduftende. for til sidst at blive presset i forme.

Birkegården’s Naturlige Sæber

Her hos os laver vi sæber efter de gamle håndværks traditioner. Vi anvender nogle gode nordiske fedtstoffer, som koges sammen med en nøje beregnet og afmålt ludblanding. Vores sæber har en god rest fedt% så de gode fedtstoffer i sæberne sikrer mod udtørring. Alle vores sæber er uden kunstige parfumer og farver. Der er kun tilsat naturlige urter af økologisk kvalitet er eller håndhøstet lokalt. Vi anvender træforme i produktionen, så vi minimere forbrugen af plastik.

Læs mere vore enkelte sæber her: Birkegården’s Sæber

TVMidtvest – hudplejeprodukter uden skidt kemi

Hudpleje uden skidt kemi

I går havde vi besøg af en journalist og en fotograf fra TVMidtvest. De havde fokus på forbrugernes stigende fokus på indeholdet i hudplejeprodukter. Specielt er bekymringen for skidt eller unødvendig kemi i vores hverdags produkter steget. TVMidtvest aflagde os et besøg i går for at sætte fokus på os som forbruger og sidenhen som producent.

Se indslaget her under:

 

Vores produkter

Birkegården’s Sæber

Birkegården’s sæber er baseret på økologiske fedtstoffer fra danske leverandører og producenter. Sæberne indeholder urter der fortrinsvist er høstet i den lokale natur og de lokale haver. Enkelte sæber indeholder indkøbte økologiske urter. Sæberne er milde og kan anvendes af hele familien til både håndvask og kropsvask. Når man anvender faste sæber undgår man at overdoserer sæbe og der tilføres ikke en masse unødvendig kemi til vores spildevand.

Birkegården’s Hudpleje uden skidt kemi

Birkegården’s hudplejeprodukter indeholder ingen vand og er derfor gode hele året rundt til hele familien. Bivoksen tilfører huden et tyndt beskyttende lag, hvorunder de resterende ingredienser kan pleje og blødgøre huden. Bivokscremen anvendes til hudpleje af hele familien på hele kroppen. Cremen er god til daglig hudpleje, men også god at bruge ved pleje af ekstra tørre områder, babynumser og røde kinder er er ramt af vinterkulden. Vores hudplejeprodukter meget drøje i brug. Derfor skal man ikke anvende meget mere creme end hvad der svarer til en lillefingernegl, for at kunne smører hænderne ind.

Kvalitet

Alle vores produkter er inspireret af den danske natur og er derfor anvender vi som udgangspunkt kun danske økologiske råvarer i vores produktion. Hvis vi anvender råvarer der ikke er certificerede økologiske, så er det fordi de er høstet direkte i den vilde natur, i små lokale haver eller ikke produceres økologisk. Det kan ske at vi anvender enkelte råvarer der ikke er dansk producerede, men så er det enten fordi det er et affaldsprodukt eller fordi det ikke produceres i Danmark, men stadig er en råvare, som vores lokale natur kan levere.

 

Køb vores produkter her: webshop

Se vores forhandlere her: Forhandlerliste

Rosengårdens Gårdbutik og Røgeri

Rosengårdens Gårdbutik og Røgeri

Gårdbutikken findes 7 km fra Randers centrum. De har et udvalg af grøntsager og røgvarer.

Åbningstider
Mandag til fredag 10 – 17

Vi har afsendt nogle værtindegaver til butikken i anledning af deres kommende julemarked, den 9. december.

Kør et smut forbi og oplev den meget hyggelige butik.

 

Her kommer lige et link til deres Facebook og deres Hjemmeside.

En udflugt til Randers over Hobro

Først på ugen var der dømt hygge i bilen mellem mor og datter. Frugt og vand blev pakket og autostolen blev rykket frem i bilen, så vi rigtig kunne hygge på en god lang eftermiddagstur.

Fru Hansens Gårdbutik ved Randers

Formålet med udflugten, var at besøge Fru Hansens Gårdbutik i Randers SØ. Nøj hvor var det godt vi fik kontakt med Fru Hansen, da det virkelig er et skønt sted, der er hygge og omsorg i luften når man træder ind af døren. I et gammelt mejeri er den velassorterede gårdbutik suppleret med torvehal, cafe, galleri og gaveshop. Når man åbner døren ind i butikken træder man direkte ind i den hyggelige cafe, hvor der er smagsprøver og hylder med flotte gavekurve. Idamarie og jeg fik en rundvisning i de store lokaler, hvor vi oplevede en hyggelig udstilling af lokale og håndlavede varer, med øl, vin, trævarer og ikke mindst en skøn udstilling af filtede bondegårdsdyr (Næste gang vi skal ud til Fru Hansen Idamarie have sådan et filtet dyr med hjem). Fru Hansens gårdbutik har et koldt lokale, hvor der holder en gammel vogn inde med friske grøntsager på. I det kolde lokale er der også udstilling af god håndværk, bl.a. fandt jeg noget flot keramik. Gårdbutikken byder bl.a. også på en afdeling med kødvarer, kornprodukter, chokolader og velsmagende bolcher.

Fru Hansens Gårdbutik

 

Fru Hansen skriver selv på deres hjemmeside at de har følgende:

 

  • Kødvarer – herunder økologisk fjerkræ, okse, ged, lam fra udvalgte lokale producenter
  • Grønt – årstidens grøntsager
  • Mel, gryn, bønner og frø
  • Olier, marinader, marmelader, tapas og syltetøj
  • Chokolade og bolcher
  • Vin, øl og gavekurve
  • Gaveshop med håndlavede lys, sæber, smykker og husflid
  • Blomsterhave og krydderurter – pluk selv

Formålet med udflugten

 

Formålet med vores hygge køretur til Randers var at leverer varer til Fru Hansens Gårdbutik. Hvor er det skønt at se sine produkter i sådan en gårdbutik, hvor der sættes stor pris på det danske håndværk med danske råvarer. Fru Hansens Gårdbutik forhandler hele vores varekatalog og er behjælpelig med vejledning og gave indpakning af vores varer.

Fru Hansens Gårdbutik

På turen kørte vi en tur igennem hobro, så Helsam kunne få deres sæber, de forhandler vores minisæber i deres butik. Når man træder indenfor døren i Helsam bliver man mødt af en skøn duft af urter og den lille butik emmer af sundhed. Idamarie havde en lille efterårs forkølelse og straks man kommer ind i butikken bliver der fundet en lille urtebolche frem.

Vi havde et eksta stop mellem Helsam og Fru Hansens Gårdbutik. Vi besøgte nemlig Rosengårdens Gårdbutik, en lille gårdbutik og røgeri. Når vi alligevel skulle den vej på ville vi lige se dette lille hyggelige sted også. Rosengården fik også lov til at se nogle sæber og overvejer om de vil fører værtindegaverne når de har nogle special arrangemnter, så som et kommende julemarked i december.

 

Forhandlerliste:

Hobro

Helsam, Adelgade 25C, 9500 Hobro

 

Højslev, Lundø

Savillas, Drivvejen 16, 7840 Højslev

Randers

Fru Hansens Gårdbutik, Ebeltoftvej 5, 8960 Randers SØ

Skive

Værsgo, Nørregade 17, 7800 Skive.

Den første forhandlerliste og Skive Folkeblad

Skive Folkeblad

De af jer der holder Skive Folkeblad har måske lagt mærke til at vi er kommet på forsiden i dag. Vi havde nemlig besøg af Pauli Vendelbo og Lindy Jørgensen i går eftermiddag, det er h.h.v. en journalist og en fotograf fra Skive Folkeblad der var på besøg i vores lille sæberi her på Birkegården. Inde i bladet er der en lille fin tekst om Birkegården’s Sæberi.

Forsiden af Skive Folkeblad
På forsiden af Skive Folkeblad
Artikel i Skive Folkeblad
Artikel i Skive Folkeblad

 

 

 

 

 

 

 

 

Forhandlere

Vi er nu klar til at komme med vores liste over de første forhandlere af vores produkter. Vi er meget taknemmelige overfor de butikker der støtter op om vores produkter. Vi søger stadig nye spændende forretninger til at forhandle vores håndlavede produkter. På mandag afholder jeg en mini forkælelses aften med alle pigerne i den kommende Værsgo butik i skive, de skal teste og nyde vores produkter i mens jeg fortælle dem om vores liv og sæbernes historie. Så spørg endelig det søde personale i Værsgo om produkterne fra Birkegården’s Sæberi.

Ud over butikker søger vi hoteller, som har lyst til at prøve vores produkter på deres værelser. Vi har udviklet nogle små håndskårne sæber til de hoteller der gerne vil give deres gæster lidt ekstra luksus og en lille historie med i deres ophold hos jer.

Vi er meget stolte af at kunne fortælle at du kan henvende dig til følgende forretninger for at købe vores produkter:

Skive

Værsgo, Nørregade 17, 7800 Skive.

  • Værsgo åbner og starter med vores varer den 1. november 2017

Højslev

Savillas, Drivvejen 16, 7840 Højslev

Hobro

Helsam, Adelgade 25C, 9500 Hobro

  • Helsam har de første varer ca. midt i november, men henvend jer endelig, så bestiller Ketty nok hjem efter jeres ønsker næste gang hun skal have nye varer.

 

Ny forhandler og et TAK til jer!

En ny forhandler

Et rundtlogo med birketræer i siderne og bogsteverne B S i midten.

Birkegården’s Sæberi er i fuldgang med at pakke ordrer til en ny forhandler af vores produkter. Forhandleren bliver først offentliggjort sidst på måneden, vi kan dog afsløre at vores varer i fremtiden kan købes i centrum af 7800 Skive. Fra den 1. november 2017 kan du se, røre, dufte til og ikke mindst købe produkter fra Birkegården’s Sæberi. I starten findes der pakkeløsninger på hylderne. Henvend jer endelig til forhandleren, for at købe de enkelte produkter. Des flere henvendelser vores  nye forhandlere får på vores produkter,jo bredere et udvalg får de også. Vi glæder os meget til at komme tættere på kunderne i Skive’s bymidte.

 

www.birkegaardenssaeberi.dk

Midt i at vi er ved at få nogle forhandler aftaler på plads, er vi ved at opdatere denne webshop. www.birkegaardenssæberi.dk skal gøre det nemmere for dig at købe vores produkter hjemmefra. Har du ikke mulighed for komme til Birkegården eller en af vores forhandlere, så er det her du har en online indkøbsmulighed. Vores Webshop gør det muligt for hele Danmark at købe vores naturlige, ærlige og håndlave produkter. Vi håber i vil tage godt i mod den nye webshop. Giv os gerne tilbagemeldinger på det der går godt og det der ikke virker optimalt. Vi er helt nye indenfor driften af en webshop, men vi garanterer at vi gør vores bedste for at rette op på alle de fejl vi kender til, så henvend jer endelig.

 

Mange tak

Vi vil gerne benytte lejligheden til at sige tusinde tak til dem der allerede har købt vores produkter og derved støtter Sæberiet’s udvikling. Vi sætter stor pris på, at der er så mange der er glade for vores naturlige og ærlige produkter. Hos Birkegården’s Sæberi arbejder vi for at du kan få gode og sunde produkter til hele familien.

Vi er meget stolte af at have fået tilbagemeldinger, af flere kunder med psoreasis, om at de er yderst tilfredse med at anvende Birkegården’s Bivokscreme. Dette er vi meget ydmyge for. Vi er meget stolte over at vores naturlige bivokscreme kan hjælpe mennesker der lider af psoreasis.

Lige nu

I skrivende stund er vi i fuld gang med at udskrive etiketter til vores små Bivokscremer på 25ml. Det har vist sig at denne størrelse Bivokscreme er god for rigtig mange. Det lille glas er nem at have med, den er god at give i gave og det er en god størrelse for dem der skal prøve første gang. Vi er selv meget glade for Bivokscremen i den tid vi går i møde nu. Med kolde kinder og en kold luft der udtørre vores hud er det en bivokscremen god at bruge.

Alle etiketter er nu opdaterede, i forhold til vores kosmetikkonsulenters foreskrifter. Produkterne er blevet registret i den lovpligtige CPNP database. Denne database, skal sikre dig som forbruger af kosmetikprodukter. Miljøstyrelsen skal kunne finde og kontrollere producenterne af kosmetikprodukter.

Computer og 25 ml bivokscremer
Der arbejdes på webshop og etiketter